Područni objekt "Vrabečak“

Prvi vrtić u naselju Vrapče započeo je s radom 1974. godine. Organizacija rada u našem objektu u potpunosti je organizirana „po mjeri djeteta“ i temelji se na humanističko-razvojnoj koncepciji. U svim skupinama nastoji se stvoriti pozitivna socio-emocionalna klima i topao prijateljski odnos sa svakim djetetom ponaosob. Organizacija poticajnog prostora, materijala i vremena temelji se na suvremenim znanstvenim spoznajama što znači da je za dijete najvrednije iskustvo ono koje stekne vlastitim djelovanjem.

 

U našem objektu se, kao i u drugim objektima organiziraju brojne predstave u suradnji s roditeljima, kazalištem i lokalnom zajednicom.

U objektu „Vrabečak“ nalazi se novouređeno igralište sa antistres podlogama koje omogućuju mnoge oblike kretanja. Raznovrsne sprave za igru tijekom boravka na zraku okružene su mnoštvom drveća i voćki.

U našoj kući djeluje 9 odgojnih skupina u kojima radi 18 odgojitelja. Većina njih je uključena u brojne edukacije kojima je kvaliteta rada podignuta na najviši stupanj. Cilj svakog odgojitelja naše kuće je cjeloživotno učenje.

Posebna vrijednost našeg objekta je u mnogobrojnim kraćim programima, verificiranim od strane ministarstva, vođenim od naših stručno educiranih odgojitelja. Gotovo svako drugo dijete uključeno je u programe etno igraonice, engleske igraonice, sportske igraonice te ritmike i plesa. U planu je i ostvarivanje dramske i glazbene igraonice. U našem objektu više godina djeluje i skupina sa vjerskim programom.

Naša je uloga u životima djece u tome da im pomognemo pronaći njihovu unutarnju snagu, vlastitu ljubav za sebe i svoje snove koji će učiniti njihovu potragu za dugotrajnom srećom vjernom truda.

 

Pripremile: Jasminka Jagar, odg., Ivana Došen, odg.


© 2019 Vrtić Vrapče. Sva prava pridržana.