Područn objekt "Kerestinečkih žrtava"

Područni objekt u ulici Kerestinečkih žrtava 13, počeo je raditi 1980. godine. Velika je to livada na kojoj se u miru i veselju igra, uči i radi dvjestotinjak Jaglaca, Zvončića, Makova, Visibaba, Suncokreta, Ivančica, Različaka i Maslačaka.

Naše skupine su pretežno mješovite. Međusobno dobro surađujemo: od svakodnevnih druženja do zajedničkih priredbi, igrokaza, plesnih susreta, šetnji u okolinu, sportskih igara...

U sklopu redovitog programa, u jednoj skupini provodimo program vjerskog katoličkog odgoja te s djecom starijom od 4 godine, kraći program ritmike i plesa.

Redoviti program obogaćujemo projektima i sklopovima aktivnosti - npr. Papirko i Čašojedac, Volim Zemlju, Recikliram, Imam pravo biti dijete, Stvoreni svijet i stvorenja u njemu, Dijete milosrdnog srca: pomozimo i razveselimo bližnje, Igračke – suveniri, Male lutkarske čarolije, Roditelji djeci: predstava za djecu u izvedbi roditelja, Roditelji u skupini, Roditelj – gost urednik, Kod mame, tate na poslu (gostovanje kod roditelja na poslu) itd.

Posebnost našega objekta su velike i natkrivene terase koje u toplijim danima postaju dio soba dnevnog boravka, veliko dvorište, sportska dvorana te zanimljiva društvena okolina s kojom odlično surađujemo (knjižnica Gajnice, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Osnovna škola Stenjevec, reciklažno dvorište, Gradski ured Stenjevec,  Caritas i župa svetog Nikole biskupa, starački dom Meri-Don).

 

Pripremile: M. Hrkač, odg., J. Milanović Litre, odg.


© 2019 Vrtić Vrapče. Sva prava pridržana.