Područni objekt "Rašljice"

Specifičnosti područnog objekta DV Vrapče- Rašljice 20, je naša “najmlađa” kuća.

Objekt je sagrađen prema standardima predškolskog odgoja i opremljen je suvremenom didaktikom.Otvoren je 12.01.2009.godine. Sadrži 6 odgojnih skupina.
Ono što čini toplinu našeg dječjeg vrtića je obiteljsko okruženje koje njegujemo u vrtiću. Građevinska koncepcija vrtića omogućuje slobodno kretanje djece po prostoru, povezanosti odgojnih skupina (pomicanje i otvaranje zidnih stijena), veliki i bogato opremljen središnji, zajednički prostor (trg) i mogućnost korištenja dviju natkrivenih terasa. Vrtić funkcionira po principu otvorenih vrata tako da djeca u svakom trenutku slobodno idu iz grupe u grupu birajući aktivnosti koje privlače njihov interes. Otvorenost i korištenje navedenih porstora reguliraju odgojiteljice ovisno o planiranim poticajima i aktivnostima koje se nude djeci.Osim redovitog 10-satnog programa nudimo i kraće programe:

  • ritmika i ples
  • engleska igraonica
  • sportska igraonica


Ritmika i ples- djecu se potiče na aktivno slušanje i spontano kretanje u skladu s doživljajem metro-ritamske komponente glazbe, aktivira ih se i motivira ritmiziranim igrama i igrama uz pjevanje. Kroz svrsishodne vježbe uči se pravilno držanje tijela, mogućnosti kretanja pojedinih dijelova tijela i tijela kao cjeline.

Engleska igraonica- za djecu od 4-7 godine vode educirani odgojitelji. Program je verificiran pri ministarstvu prosvjete. Igraonica se održava 2 puta tjedno po 45 minuta.

Sportska igraonica-cilj ove igraonice je utjecati na cjelokupni razvoj djeteta s posebnim naglaskom na razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacija,snaga, brzina, izdržljivost, ravnoteža, gipkost...). Putem igre djeci se omogućava usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja te prirodnih oblika kretanja ( hodanje, trčanje, skakanje, puzanje, penjanje...) kroz elemente igre i tjelesno vježbanje.

Lokacija:

 

Pripremile: J. Aračić Bratković, odg. mentor, D. Vidović, odg.


© 2019 Vrtić Vrapče. Sva prava pridržana.