Radionice za roditelje “Rastimo zajedno”

Pedagoginja Gordana Đogić i psihologinja Ivana Jurić te odgojiteljice Vesna Jurič, Vjera Dugorepec, Snježana Sabljić i Marina Hruškar Đud za roditelje djece jasličke dobi, provode radionice s roditeljima najmlađe djece, "Rastimo zajedno”. Radionice organiziramo u Objektima “Vrabečak” i “N. Gorjanskog”.

Na taj način smo se uključili u širi program UNICEF-a za podršku roditeljstva "Prve tri su najvažnije".

Svrha radionica je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj i roditeljstva i djeteta.

Glavni cilj radionica je da roditelj s voditeljima radionica i s drugim roditeljima razmjene ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, kao i da upoznaju neke od teorijskih postavki o pozitivnom odnosu roditelja i djeteta te o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Na radionicama se preispituju vrijednosti u podlozi roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Radionice se provode u ciklusima koji obuhvaćaju 11 susreta s roditeljima, jednom tjedno u trajanju od dva sata.


© 2019 Vrtić Vrapče. Sva prava pridržana.